Bedrijven & overheden
Meewerken aan een mooi en duurzaam Rivierenland als bedrijf of overheid.
Bedrijven & overheden
Wilt u met uw bedrijf ook een steentje bijdragen aan een duurzaam Rivierenland? Misschien heeft u geen idee op welke manier u dit kunt doen. Of u heeft juist wel een goed idee maar geen tijd of mankracht om uw idee uit te voeren in de praktijk. Neemt u dan contact op met NME Rivierenland. Wij helpen u graag verder met uw idee of wens om duurzamer te worden.

U kunt klein beginnen met verduurzamen. Denk hierbij in de breedte na over mogelijkheden.
Ideetjes zijn er legio. Van zonnepanelen op het dak tot de grote spots op uw gevel (gedeeltelijk) doven in de nachtelijke uren. U kunt uw regenwater afkoppelen of uw terrein meer water-doorlaadbaar maken. U kunt als agrariër minder gif gebruiken, meer biologische bestrijders inzetten, een bloemrijke rand langs de akkers inzaaien, energie uit mest halen. U kunt uw werknemers stimuleren met de fiets of carpoolend naar het werk te komen. Uw bedrijfskantine kan overgaan op het aanbieden van lokale producten en gezonde hapjes en drankjes. Er zijn nog veel meer duurzame mogelijkheden, we denken graag met u mee.?

 

Ook voor overheidsinstanties zijn wij de geschikte partner op het gebied van duurzaamheid. NME Rivierenland kan voor u de switch maken van beleid naar concrete acties en aanzetten tot verandering van de burger die u wilt bereiken. Hoe? NME Rivierenland betrekt onderwijs, burgers en bedrijven door middel van communicatie, educatie, participatie en bewustwording. Dit is een effectieve manier om mensen te informeren, te enthousiasmeren en hen daardoor aan te zetten tot verandering in denken, handelen en voelen.

NME Rivierenland is bij uitstek sterk in educatie. Educatie is een onderlegger, een fundament voor veel landelijke, regionale en gemeentelijke milieu-communicatie. Veel beleidsdoelen kunnen bereikt worden met goede educatie. NME Rivierenland wil graag als opdrachtgever, makelaar en kwaliteitsbewaker fungeren voor de gemeenten in de Regio Rivierenland m.b.t. een totaalaanbod op het gebied van educatie over een thema. Educatie mag op zijn tijd edutainment zijn.

NME Rivierenland bundelt alle materialen en kennis die zij in huis heeft in een aantal menukaarten. Elke menukaart is het totale overzicht dat NME Rivierenland aan de gemeenten kan aanbieden. Het aanbod is samengesteld uit lokaal en landelijk aanbod. Er is aanbod voor primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en andere doelgroepen.
Thema’s zijn o.a. “Van (zwerf)afval naar Grondstof”, “Energie”, “Voeding” enz. Het aantal menukaarten wordt in de loop der tijd uitgebreid. Ook worden de menukaarten regelmatig up-to-date gehouden.
Kijk hier voor de NME menukaarten

Neemt u contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Dat kan via het contactformulier. Of bel naar het NME-centrum bij u in de buurt.