Burgers en vrijwilligers

Er is veel te beleven en te doen op het gebied van natuur en duurzaamheid. Doe je mee?

Burgers & Vrijwilligers

In het Rivierengebied zijn vier natuur- en milieueducatie (NME) centra. Wij ondersteunen de basisscholen bij praktisch natuuronderwijs en organiseren activiteiten voor kinderen met hun begeleiders. Maar wij doen meer.
In Heerewaarden is het NME centrum onderdeel van het Bezoekerscentrum waar ook activiteiten en excursies georganiseerd worden voor algemeen publiek. In Culemborg bevindt het NME centrum zich op de Kinderboerderij. Daar vindt tien keer per jaar een publieksactiviteit plaats met een NME-thema. NME Tiel is onderdeel van Duurzaam Rivierenland wat zich met diverse duurzame activiteiten richt op inwoners. NME Betuwe is een verbinder en doorgeefluik van lokale natuur- en duurzaamheid initiatieven. Ieder NME centrum heeft zo zijn eigen specialiteit. Op deze manier kan NME Rivierenland breed werken aan natuur en milieu educatie.  

Burgers kunnen deelnemen aan de vele activiteiten en excursies die georganiseerd worden in en rondom Rivierenland. Deze kunt u vinden via GroenGelinkt. De activiteiten worden vanaf circa een week van te voren getoond.
We hebben in het blok ‘agenda’ een globaal overzicht van wat er lokaal te doen is en een jaarkalender met allerlei aan NME gerelateerde landelijk en provinciale activiteiten.

Wij kunnen al dit werk niet optimaal doen zonder de hulp van vele vrijwilligers.
Het vrijwilligerswerk voor NME Rivierenland is divers, voor denkers en doeners. Er is plaats voor mensen die graag een aantal keren per jaar actief en creatief de handen uit de mouwen steken maar ook voor mensen die (bijna) elke week hand en span diensten leveren. Zo hebben wij behoefte aan gastdocenten die met klassen kinderen gaan struinen, activiteitenvrijwilligers die meehelpen tijdens bijvoorbeeld de uitvoering van de NME-activiteiten op de kinderboerderij in Culemborg of bij het WaalWoeMi-programma van het Bezoekerscentrum in Heerewaarden en aan vrijwilligers die helpen bij de uitleen van alle materialen aan de scholen.
Alle vrijwilligers kunnen rekenen op een inwerkperiode en een gezellig team.
Interesse? Kijk bij Wie wat waar om het NME centrum bij u in de buurt te vinden.