Onderwijs & kinderopvang
NME Rivierenland heeft veel voor PO en BSO in huis.
Onderwijs & Kinderopvang

De vier NME centra die NME Rivierenland vormen, beschikken allemaal over tientallen les- en materiaal pakketten en excursieprogramma’s. De pakketten lopen uiteen van uitgebreide leskist tot eenvoudige themadoos. Er zijn pakketten over natuur, techniek & duurzaamheid, wijzelf, enz.
U krijgt met leskisten alles kant en klaar aangeleverd: van handleiding tot en met alle benodigde materialen. Uw voordeel: u kunt meteen aan de slag. Er zijn ook themakisten en losse materialen die u kunt gebruiken naar eigen inzicht. Voor de excursies zijn goed opgeleide gastdocenten beschikbaar. Natuurlijk sluiten deze producten en diensten aan bij de kerndoelen van het onderwijs en bij de gebruikte schoolmethodes.

De materialen zijn niet alleen voor basisscholen maar ook voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang te leen.

Naast alle lespakketten en excursiemogelijkheden zijn er per NME centrum nog losse projecten waar op ingetekend kan worden. Kijk voor de mogelijkheden bij het centrum bij u in de buurt op de websites van de afzonderlijke centra. Gebruik het digitale catalogus en reserveringssysteem nmegids.nl om iets van uw keuze te boeken. U kunt ook zoeken in GROENGELINKT .

De vier NME-centra hebben gezamenlijk het project RIVIERenLAND ontwikkeld. Een doorlopende leerlijn van buitenactiviteiten om het typische Rivierenlandschap te leren ontdekken, begrijpen en waarderen. Kijk voor de beschrijving onder het thema Rivierenland.

Verder zetten de NME centra zich in om scholen te helpen hun schoolpleinen te vergroenen. Want op een Groen Schoolplein wordt intensiever gespeeld en geleerd. Veel van onze materialen zijn in te zetten op dat Groene Schoolplein, van kriebelbeestjes zoeken tot het bekijken van planten en bomen maar ook bezig zijn met water of het weer. En natuurlijk ook moestuinieren. Vraag gerust om advies.

Bekijk hier het verslag van de conferentie georganiseerd door het Gelders NME Netwerk en IVN Gelderland met daarin heel veel tips en weetjes. Lees hier over het belang van spelen op een Groen Schoolplein.

NME De Grote Rivieren www.bcdegroterivieren.nl

NME Betuwe www.nmebetuwe.nl

NME Culemborg www.nmeculemborg.nl

NME Tiel www.duurzaamrivierenland.nl