Rivierenland

Jong en oud ontdekken wat Rivierenland is en te bieden heeft

Rivierenland

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt -helaas- ook voor je eigen leefomgeving.

NME Rivierenland streeft ernaar dat inwoners en bezoekers, jong en oud, ontdekken en weten wat Rivierenland is en te bieden heeft. Rivierenland is …. rust, ruimte, rivieren, bloeiende boomgaarden, fruit …. en nog veel meer.

Voor het basisonderwijs

Om meer te leren over het typische Rivierenlandse landschap heeft NME Rivierenland een project ontwikkeld: RIVIERenLAND.

In groep 6 wordt gestart met deel 1: de Dwaaltocht. Daarbij gaat het over beleven van het landschap.
In groep 7 gaat het verder met deel 2: WaterLand.
Dat is leren van het landschap. Het derde en laatste deel is voor groep 8 waarbij die zo mogelijk daadwerkelijk aan de slag gaan in de natuur.

De delen vormen een doorlopende leerlijn maar zijn ook los te gebruiken. Heeft u interesse? Klik dan verder.

Voor burgers

In onze regio zijn naast de vier NME centra ook diverse landelijke en lokale organisaties actief. Zij nemen graag burgers mee op excursies en ontdekkingstochten door de natuur. En bij hun kunt u ook als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken.

U kunt het Rivierenlandschap ook ontdekken via de verschillende Klompenpaden die uitgezet zijn. Klik hier verder voor een lijst met links naar de diverse natuurorganisaties en meer interessants.

Voor bedrijven

In onze regio zijn veel ondernemers verenigd. Zo laten zij Rivierenland zien als agrarische sector, recreatief interessante regio, enz. NME Rivierenland heeft contacten met diverse partijen zoals de Agrarische Natuurverenigingen, Boerderij-educatie Rivierenland, Dirk III  enz.

Voor partners

NME Rivierenland is nog steeds geïnteresseerd om met (toekomstige) partners om de tafel te gaan. Heeft u een vraag, ziet u een mogelijkheid om samen te werken of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!