Wat is NME?

NME Menukaarten

Wat is NME?

Natuur en Milieu Educatie: op een aansprekende manier van alles leren over natuur en milieu in je eigen leefomgeving. NME is voor jong en oud.
NME Rivierenland is een samenwerkingsverband van 4 lokale NME centra. We hebben niet alleen ons gewone werk, we hebben ook dromen en ambities.
We dromen van een Rivierenland waar inwoners en recreanten zich thuis voelen. Waar bloeiende bermen en boomgaarden vanzelfsprekend zijn en waar we volop genieten van de rivieren en haar uiterwaarden.
Waar kinderen veel buiten spelen en jong en oud elkaar ontmoeten. Waar eten uit onze eigen streek om de hoek te halen is. Een streek zonder afval op straat. Met volop duurzame energiebronnen.
Wij dromen van een Duurzaamheidsknooppunt, waar overheden, bedrijven, onderwijs en burgers samen werken aan een mooi en duurzaam Rivierenland. Wij willen daar actief in zijn. Dat zijn onze dromen.
Wij nodigen iedereen die hieraan mee wil werken uit om mee te doen!

Kijk gerust verder bij onze thema’s, onze ‘doelgroepen’, bij Wie-Wat-Waar en gebruik zo nodig het contactformulier.

NME Rivierenland bundelt alle materialen en kennis die zij in huis heeft over de verschillende thema’s in een aantal menukaarten. Dat aantal zal in de loop der tijd uitbreiden.
Elke menukaart is het totale overzicht dat NME Rivierenland aan de gemeenten kan aanbieden. Het aanbod is samengesteld uit lokaal en landelijk aanbod. Er is aanbod voor primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en andere doelgroepen. En bij elke menukaart staan koppelingen met de speciale weken en dagen uit de NME Jaarkalender.

Menukaart “Van (zwerf)afval naar Grondstof

Menukaart “Energie

Menukaart “Voeding

Menukaart “Biodiversiteit